top of page

DET SAGOLIKA HUSET - alternativ stomme

Denna modell är INOFFICIELL.

Vi rekommenderar betongstomme p gr av dess många fördelar jämfört med både trähus och putsade hus.

 

Underhållsfri, brinner ej, ruttnar ej, möglar ej, tål fukt, lagrar överskottsenergi/värme i den tunga stommen. Helt fribärande - fri från bärande mellanväggar och pelare. Näst intill otrolig flexibilitet.

 

Emellertid om Du trots detta föredrar en trästomme men absolut vill ha vår design och okonventionella tänkande vad gäller planlösning, inredning mm så har vi, inofficiell, tagit fram Det Sagolika Huset - Doow enbart för Dig - och vi hoppas förstås att ni inte är så många.

 

Det är dock ingen vanlig träregelstomme som i andra trähus utan en stomme av massivt trä som innehåller en stor mängd "luftfickor" vilka ger ett bra isoleringsvärde. Materialet heter "Isotimber". En annna fördel är att Du, tack och lov, slipper plastfolien som krävs i vanliga trähus. Prislapppen ligger, av förklarliga skäl, något lägre än för betongelementstommen men så tillkommmer förstås kostnader för underhåll - Du  missar även den fantastiska flexibiliteten i ytterväggarna eftersom trästommen inte är lika stark som betongstommen. Invändigt har Du dock nästan samma frihet som i betongelementhuset. Modellen finns både med sadeltak och pyramidtak. Vi har ingen broschyr på detta.

 

Läs mer om ISOTIMBER  här:

Välkommen att kontakta vår arkitekt om du har frågor 
Tel 031-3381800  arkitekt@unikastenhus.se

bottom of page