top of page

Kan man flytta fönster/väggar mm utan ingrepp i stommen?

När man köper ett nytt hus vill man förstås anpassa det efter hur familjen ser ut just nu och kanske några år framåt. Men familjesituationen ändras med åren: Familjen kanske växer och så småningom flyttar barnen hemifrån när de blir större. Plötsligt står man där med ett stort hus med många rum. Tänk om man då enkelt kunde ta ner några mellanväggar, flytta några fönster och kanske skapa en stor ateljé eller hemmakontor.

Tänk om man även kunde ta bort en del av mellanbjälklaget nu när man inte behöver så många rum på övervåningen... Ja, tänk om.... Men det går att lösa. Viktigt att först kolla med en konstruktör när Du gör ingrepp i den bärande stommen - Tar man bort en innervägg, breddar eller flyttar ett fönster krävs oftas att man lägger in en bärande balk eller stödpelare och vill Du ta bort en bit av mellanbjälklaget så blir det genast mer komplicerat.

Tänk om husen redan från början var så smarta att man utan större problem kunde anpassa dem efter familjens växlande utrymmesbehov. En klar fördel även när man skall sälja huset som är mer attraktivt om också den nya familjen enkelt kana anpassa det efter sina speciella behov. Visste Du att det redan finns ett sådant typhus? Inte så många som känner till det.

Stommen är dessutom av välisolerade betongelement. Men, säger Du, betong kan man ju inte börja såga i och ta upp nya öppningar i - då måste ju trähus vara mer flexibla?

Det stämmer - OM man inte utformar stommen på ett finurligt sätt. Och det är vad man gjort i "Det Sagolika Huset". Där kan man göra precis det som ovan beskrivits - flytta fönster, ta bort mellanväggar, ta bort mellanbjälklag mm - UTAN ingrepp i den bärande stommen! Låter kanske omöjligt - men är fullt möjligt. Läs mer på Unika Stenhus på länken www.unikastenhus.se

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page